Casa Sana

Casa Sana

Neteja casa teva amb els productes naturals que tenim tots a l'abast.

La contaminació de l'aire interior de les cases pot ser de dos a cent vegades més gran que la de l'exterior. Els productes de neteja comercials poden ser un dels seus emissors. Algunes substàncies, com el clor o l'amoníac, provoquen gasos irritants, i l'abocament d'alguns d'aquests productes en la naturalesa pot danyar els éssers vius.

Recomanem l'ús de substàncies i mètodes naturals, capaços de donar bons resultats i estalviar diners:

Vinagre i llimona

El vinagre i la llimona combaten el greix i desinfecten al matar molts tipus de bacteris. El suc de llimona pot ajudar a neutralitzar l'olor del vinagre. Són un comodí per a múltiples usos, tant per separat com juntament amb altres productes naturals:

-Un polvoritzador reutilitzat amb aigua, vinagre i llimona pot usar-se com a producte general de neteja tant per al greix com per la floridura. Es pot combinar amb l'ús d'un raspall dur.

-Les finestres i els miralls es poden netejar amb un paper de diari sec i un altre humitejat amb aigua, vinagre, llimona o un parell de cullerades d'alcohol.

-La pols dels mobles es pot treure amb un senzill drap amb aigua (es poden aprofitar samarretes de cotó velles). Si se li vol donar una major neteja i brillantor, l'aigua es pot afegir vinagre, llimona i oli. La cera natural també és útil per abrillantar terres i mobles de fusta, i l'oli de llinosa per als sòls de rajola.

-Els plats es poden netejar amb una barreja de sabó natural, vinagre i aigua.

-Els estris de metall tampoc se li resisteixen. El coure i el llautó es poden abrillantar amb una barreja de sal, vinagre i farina per a reduir la abrasivitat, i aplicar amb un drap net. En el cas de l'acer inoxidable, es pot fregar amb un drap humit amb vinagre i bicarbonat de sodi.

Bicarbonat sòdic

El sabó natural es pot utilitzar com a producte de neteja i detergent suau
És un abrasiu suau que pot eliminar la brutícia i absorbir les olors. Quan es dissol en aigua desinfecta i treu el greix. També és molt útil per netejar porcellana, rajoles, taques en catifes, a la cuina o el forn. Per desembussar canonades, es pot abocar una tassa de vinagre i una altra de bicarbonat sòdic pel desguàs. Després deixar-lo reposar uns minuts, es tira aigua bullint.

Plantes i essències naturals

La fragància innata de les plantes i les essències poden substituir els ambientadors artificials. I si es vol fer fugir qualsevol olor, i en general, qualsevol emanació nociva, res millor que airejar la casa cada dia.

Productes de neteja ecològics
Una altra opció consisteix a comprar productes comercials lliures d'amoníac o clor, per evitar els seus efectes, o que siguin ecològics. Convé assegurar-se que ho són en realitat. Algunes empreses utilitzen una falsa publicitat verda i denominen els seus productes amb noms com "orgànic", "natural", "amic del medi ambient", etc., Sense que en l'etiqueta se sàpiga l'origen de les substàncies.

Marta Texidó