Cures del contorn d'ulls

Cures del contorn d'ulls

El pas del temps i la fatiga del ritme diari deixen empremtes en el teu rostre difícils d'esborrar. Arrugues, deshidratació, inflor, manca de lluminositat i fermesa, són alguns "problemes estètics" que es manifesten encara amb més força en zones sensibles i visibles com contorn dels ulls. Perquè puguis combatre i prevenir la degeneració de la pell en aquesta àrea amb bons resultats. Et desvetllem les claus del triomf.

Aquesta zona que comprèn la parpella superior i l'inferior és una de les més vulnerables de la cara ja que el gruix de la pell és més fi que a la resta de la cara i està sotmesa a una activitat frenètica i constant. Parpelleigs (més de 10.000!), Expressions, gestos de complicitat, són gestos pràcticament inconscients que dia rere dia van marcant el contorn dels ulls i afavorint l'aparició d'evidents signes d'envelliment. A més de tot aquest "exercici" diari, la pell d'aquesta àrea també està sotmesa a un altre tipus d'agressions. Tota la zona orbicular no té pràcticament de músculs que la sostenen i de glàndules sudorípares i sebàcies que li aportin la hidratació necessària per prevenir la formació d'arrugues. A més, el nombre de receptors hormonals i capil•lars que conté és mínim pel que la síntesi de col•lagen i els processos de reparació cutània es realitzen més lentament i afavoreixen l'acumulació de toxines i greixos.

Ull als problemes

Les característiques particulars d'aquesta zona potencien l'aparició aïllada o conjuntament d'antiestètics signes d'envelliment (arrugues, "potes de gall", parpelles caigudes) i de fatiga (bosses i ulleres). Alguns d'aquests problemes són inevitables conseqüències de l'edat i de l'estrès, però la cosmètica i l'estètica han creat fórmules específiques per retardar la seva aparició i atenuar els seus efectes.

Ombres que deixen empremta

Són ombres fosques, amb un color marró, blavós o morat, que apareixen en el moment més inoportú a la zona inferior de l'ull. Són les temudes ulleres, un estancament de sang provocat per l'alentiment del sistema circulatori, que es manifesta d'una manera tan visible a causa de la poca densitat de la pell a la zona orbicular. Solen ser la conseqüència d'un mal descans però, en alguns persones es deuen a una predisposició genètica o una alteració circulatòria, per tant la seva eliminació serà més complexa.

Solució cosmètica: Aquests signes de cansament que resten bellesa a la teva mirada solen desaparèixer després d'un bon descans i amb l'aplicació d'algun cosmètic específic d'acció astringent que activi la circulació. Són recomanables els productes a base de vitamina K i C o amb extractes de cogombre, mentol, etc.

Solució estètica: Per combatre les ulleres i altres signes de fatiga i congestió de la zona ocular, en cabina se sol recórrer a tractaments drenants, relaxants i tonificants. Aquests s'apliquen generalment en forma de màscara després de la que es realitza un suau massatge amb productes de fred. El resultat és una pell més descongestionada, tonificada i sense rastre d'ulleres.

Bosses que pesen

Després d'una llarga nit i un curt descans és probable que t'aixequis amb unes antiestètiques "bosses" sota els ulls. Aquest procés es desencadena durant el son quan els músculs oculars estan relaxats al 100% a causa d'un estancament del sistema limfàtic. Aquests petits edemes (retencions d'aigua) que propicien la inflor dels teixits de les parpelles solen desaparèixer durant el dia a causa del drenatge que suposa el continu parpelleig. Si persisteixen pot ser degut a un desajust en el sistema urinari, endocrí o una dieta amb excés de sal.

Solució cosmètica: Sobre la pell neta aplica't, al matí i a la nit, productes descongestius i calmants, preferiblement gels formulats amb extractes vegetals.

Solució estètica: Per reduir aquestes antiestètiques mostres de cansament, l'esteticista disposa de tractaments drenants, desinfiltrants i descongestius a base de mascaretes o pegats enriquits amb col•lagen. El nombre de sessions en cabina variarà en funció de la intensitat de les borses, però es recomanen 2 sessions a la setmana durant 15 dies, seguides d'1 sessió de manteniment al mes.

El pas del temps

La zona del contorn dels ulls és molt propensa a mostrar signes d'envelliment. La gesticulació constant i la manca de protecció de la pell s'agreugen amb l'exposició solar i la pèrdua d'elasticitat i tonicitat a causa del pas del temps. El resultat de tant desgast és l'aparició d'arrugues i línies d'expressió que es formen a l'angle exterior de l'ull, i d'una pèrdua de fermesa muscular en aquesta zona que es coneix com "parpelles caigudes". Aquesta caiguda produeix un efecte de mirada envellida i transmet una sensació de cansament i tristesa.

Solució cosmètica: Aquest procés natural no es pot aturar, però es pot retardar la seva aparició amb la utilització (a partir dels 25 o 30 anys) de cosmètics que aportin protecció, hidratació, regeneració. A partir dels 40 és important utilitzar amb constància productes que a més d'estimular el col•lagen i l'elastina de la pell, continguin una acció tensora i reafirmant.

Solució estètica: La prevenció de les arrugues en el contorn requereix l'aplicació d'un tractament hidratant i regenerador del pell en profunditat. Quan aquestes ja han aparegut, el contorn dels ulls requereix, a més, principis d'acció anti-radicals lliures i reparadors que augmentin l'elasticitat de la pell per disminuir la profunditat de les arrugues ja existents.

Belleza Activa / ACPG