El roure

El roure

“Sóc un Déu que fa cremar el cap amb fum”

Significat: Fortalesa i noblesa.

Virtut: Valentia

Color de la sort: Vermell opac

Nascuts entre: el 9 de juny i el 7 de juliol

MITOLOGIA

Un dels pobles que ha manifestat una major veneració als arbres i a la natura són els celtes. Els rituals màgics dels druides sempre se situen en frondosos boscos on els arbres sempre juguen un paper molt important.

El roure era un dels seus arbres sagrats i més venerats; era considerat com el màxim símbol de poder i coneixement. Ës fort, potent i típicament elevat sobre tots els seus veïns. En la mitologia celta representa el Déu que regeix la meitat lluminosa de l’any. Creien que quan el Sol arribava al zènit de l’any, en la nit màgica de Sant Joan, la nit més curta de l’any, les herbes ja estaven plenes de virtuts gauridores; era el temps d’anar-les a cercar per preservar la seva força en preparats com la ratafia, l’oli de cop fet amb l’herba de Sant Joan, etc.

La lluna de roure, en el calendari celta, cau durant aquest període en què els arbres estan començant a arribar a les seves etapes completes de floració.

Els celtes van anomenar Duir en aquest mes; alguns estudiosos consideren que significa «porta», la paraula arrel de «Druida». El roure està connectat amb encanteris per a la protecció, la força, la fertilitat, els diners, l’èxit, i la bona fortuna. Es creu que si porteu una gla a la butxaca quan aneu a una entrevista o a una reunió de negocis us donarà bona sort. Es creu també que si agafeu una fulla de roure caient, abans que toqui el sòl, conservareu una bona salut durant l’any següent.

Les cultures clàssiques també tenien el roure com a arbre sagrat, era l’arbre de Zeus.  Se suposava que el primer oracle grec acollia el roure sagrat de Dodoma i que sota les seves branques es van predir algunes de les gestes més importants de l’antiguitat, entre elles la comunicació a Hèracles del final dels seus Dotze Treballs i, amb això, de la seva mort. Alguna cosa similar va ocórrer a Roma, ja que el foc sagrat mantingut per les vestals únicament podia ser alimentat amb fusta de roure.

Interpretació

El roure simbolitza la solidesa, la longevitat i la força, tant en sentit espiritual com material. També simbolitzaria la llibertat, llibertat per recuperar la força i la salut perduda. La força creix amb el temps, i porta la recompensa de viure amb honestedat fins les teves majors expectatives.

La bona fortuna, o alguna cosa de gran importància que guardaràs per sempre, gravita cap a tu. Tindràs moltes oportunitats de bona sort i potser que s’hagi acomplert un gran desig. No hi ha un final per a la realització de molts més somnis. La teva benedicció no pot evitar-se, perquè cel i destí han ordenat el teu gran èxit.

Les persones roure

La persona roure és forta per naturalesa, dinàmica i demostra a cada instant la seva valentia.  Pot ser impecable i independent, però també sensible.  Els nascuts sota la  protecció del roure són persones dinàmiques, ea qui agrada L’acció. Es mostren  pràctiques, intuïtives i constants. Malgrat el seu dinamisme, no són molt donades  als canvis. Volen tenir sempre els peus ben posats sobre la terra.

Atractives i robustes, en general posseeixen una salut de ferro. Poden ser molt afectuoses, però, en la joventut, solen ser inconstants. Son molt fidels amb els amics. Poden mostrar-se independents i autoritàries,i, en general, força susceptibles.

La seva ambició innata els pot portar  a triomfar en els  negocis o en activitats artístiques.

Maria Cinta Texidó