Embaràs-infantesa

Embaràs-infantesa

La Teràpia Floral de Bach forma part del que en diem teràpies complementaries. És una teràpia que va molt bé per prevenir, també pot anar sola en molts trastorns però és un complement de gran ajuda en molts casos en que és necessària la medicina establerta, alternativa o en processos psicològics o traumàtics, com a complement en la psicologia o a la fisioteràpia.

Avui dia hi ha una part de metges, infermeres i personal sanitari que estan incorporant aquesta teràpia tant per complementar els tractaments de malalts, ajudant-los en el seu estat d’ànim, per les seves famílies o per ells mateixos per equilibrar els estats negatius i servir millor a la seva feina.
Segons Bach “La malaltia és en essència el resultat d’un conflicte entre la nostra personalitat i les nostres accions”. “Quan les nostres accions ens desvien de la nostra personalitat, comencen els conflictes. És l’arrel que causa infelicitat i, a la llarga, malalties”.

Però hi ha circumstàncies a la vida que ens arriben, no sabem afrontar i poden fer-nos una mala passada. Aquesta mala passada pot ser lleu i recuperable fàcilment o greu i difícil de recuperar.

Cada etapa de la vida aporta una problemàtica i una experiència que ens ajudarà a créixer com a persones, encara que de vegades aquestes experiències provoquin reaccions negatives que dificultin la superació. Però la vida està plena d’obstacles, si ho creiem necessari, podem cercar ajuda, però en realitat, per superar qualsevol contrarietat serà imprescindible el nostre esforç.

Embaràs infantesa

Avui volia parlar una mica de la infantesa però abans de la infantesa hi ha un embaràs. Un embaràs és un canvi molt gran en una dona, un canvi físic, hormonal i d’organització. Aquesta situació, en general, acostuma a crear nerviosisme i por. Ja ho diuen: “comences a patir i ja no s’acaba” o “el neguit no et deixa viure els bons moments”. Hi ha moltes frases fetes que cada dona o parella va descobrint segons la seva manera com els va o segons la seva manera de ser.

Cal controlar aquestes pors, si són intenses i persistents, per poder disfrutar millor de la experiència. La por, si equival a prudència, és prevenció, però si ens angoixa i interfereix en la nostra personalitat o ens fa sentir malament hauríem de posar-hi remei.

És molt habitual, diria que normal, tenir por al part, però en la mesura que ens haguem preparat tindrem millor el nostre ànim. La relaxació i la respiració farà que la tensió disminueixi i si no hi ha tensió o resistència, el part serà més fàcil.

El part és, en definitiva, un trauma físic, tot i que és una situació meravellosa i una experiència fantàstica , es també un canvi molt gran tant per la mare, com pel fill. Tot són canvis, per tant cal anar-nos adaptant. Adaptar-se als canvis ens ajuda a superar les diferents etapes de la vida. I a partir d’aquí iniciar-nos a disfrutar de la nova situació, transmetent la nostra estimació al nou vingut sense descuidar-nos de nosaltres, ni de la resta de persones que formen el nostre entorn mes íntim.

Els nadons van creixent i sovint van sortint nous conflictes a superar, el dormir, el menjar, malalties, la guarderia, l’escola…
Els nens sovint reaccionen molt aviat a les essències florals de Bach perquè les seves pautes de conducte encara no estan consolidades i no tenen resistències mentals. Això es bo per ells perquè els ajuda a superar les dificultats amb més harmonia i pels pares que veient la millora se senten més tranquils. I si els pares estan més tranquils, els nadons, que son molt receptius, també se senten millor. Es una fantàstica roda causa efecte.
També pot passar al revés. Uns pares molt angoixats, transmeten al fill aquest estat i ell es mostra intranquil. Si els pares equilibren aquest estat, automàticament , els nens, que com hem dit son molt receptius, també es tranquil·litzen i torna a funcionar la roda.

Els primers anys de vida marquen molt el caràcter dels nens i també seran decisius a l’hora de afrontar la vida. Per tant, és important que els pares, en la mesura del possible, ens mantinguem tranquils, receptius a les necessitats dels fills i clars en la educació, establint límits en un espai de llibertat i comprensió.

Quan alguna cosa no funciona, si estem confusos, alterats o estem encallats en una situació que no sabem superar, busquem ajuda. Les Flors ens ajuden a tots a superar pors, angoixes, traumes, canvis i a recuperar la nostra personalitat, per tant, a gaudir amb intensitat i salut, de la nostra vida.

Carme Beltran Boix|