La flor de la vida

La flor de la vida

La flor de la vida o Flos Vitæ és un patró geomètric que ha estat usat per diverses filosofies i doctrines esotèriques del món com a símbol de la vida i la creació.

Es tracta d'una figura composta de 19 cercles entrellaçats i distribuïts de manera que configuren flors de sis pètals equidistants i els extrems dels quals estan separats a 60º en cadascun dels cercles. El centre de cada cercle coincideix en la circumferència dels sis cercles que l'envolten, tots del mateix diàmetre. Aquest símbol arquetípic data de fa més de sis mil anys.

El seu registre més conegut es troba tallat en una paret de l'antic temple d'Abydos, a Egipte, encara que la veritat és que els seus orígens es perden a la nit dels temps. Aquest patró és d'origen natural i no artificial. És el primer patró de la Natura. A través de la història, filòsofs i artistes, igual que arquitectes de tot el món, han percebut que la Flor de la Vida té una forma perfecta en proporció i harmonia, raó per la qual va adquirir la seva condició sagrada, i també mostra les formes fonamentals de lespai i el temps.

En aquest sentit, és una expressió visual de les connexions que la vida té amb tots els éssers humans, per la qual cosa alguns creuen que conté algun tipus d'informació bàsica sobre tots els éssers vivents. També representa el cicle de l'arbre fruiter. Un arbre fruiter genera una petita flor, que passa per una metamorfosi i es converteix en fruit. El fruit conté una llavor que cau a la terra i creix com un altre arbre. Aleshores hi ha un cicle d'arbre a flor, flor a fruit, fruit a llavor, i de llavor, de nou a arbre, en aquests cinc passos.

Bidimiensionalment, observem únicament 19 cercles, però si la nostra ment és capaç de percebre la figura en tres dimensions, veurem que en realitat són 27 esferes formant un cub exacte, 8 de les quals estan ocultes a la nostra simple percepció.

El Vesica Peixos, format per la intersecció de dos cercles, és el començament de la configuració geomètrica de la Flor de la Vida . També se'l coneix com a Hieros Gamos (Ιερός Γάμος), és a dir, la Unió Sagrada, ja que d'aquesta unió es generen totes les formes geomètriques arquetípiques existents.

http://linguapasseris.blogspot.com/2008/10/la-flor-de-la-vida.html