Les ostres

Les ostres

Propietats de les ostres:

àcids grassos omega-3 permeten un bon funcionament del sistema nerviós i tenen un efecte antiinflamatori i antitrombòtic molt important. Amb una ració, cobrim totes les necessitats diàries d’omega-3.

És una font extraordinària de vitamina B12: una sola ostra té el 133% de la quantitat diària recomanada d’aquesta vitamina. La B12 és una vitamina essencial per preservar la salut dels nervis, de les cèl·lules i del cor, així com per prevenir la demència.

També és molt important el contingut en vitamina B2 o riboflavina i vitamina C, ja que arriba al 7% diari recomanat. Té quantitats significatives de vitamina B3 o niacina (5%) i vitamina A (3%).

Són molt riques en zinc i seleni. Una ostra aporta una mica més de la meitat del zinc i el seleni diaris necessaris. El zinc és el segon oligoelement més abundant al cos. És un mineral necessari en molts processos metabòlics, participa en la síntesi de proteïnes i insulina, és crucial per al sistema immunològic i ajuda a cicatritzar ferides. El seleni protegeix dels radicals lliures i disminueix el risc d’inflamacions.

Beneficis:

Prevenen l’anèmia. El ferro és un component clau en la formació de glòbuls vermells i és la defensa principal contra l’anèmia ferropènica, que causa fatiga, disfunció cognitiva, trastorns estomacals i debilitat muscular. La quantitat de vitamina C de les ostres en millora la biodisponibilitat; i el coure ajuda a formar hemoglobina i a emmagatzemar ferro al cos. Per tant, les ostres són una combinació perfecta per fer front a l’anèmia ferropènica.

A més, la vitamina B12 participa en el procés de maduració dels glòbuls rojos i ajuda a prevenir l’anèmia megaloblàstica, quan els glòbuls vermells són més grans del que és normal.

Les millors ostres a Barcelona, les podeu trobar al mercat de la Boqueria a l'Ostreria de Carme Campos a la parada-734

https://etselquemenges.cat/rebost/lostra