Llevat vermell d'arròs

Llevat vermell d'arròs

Els nivells elevats de colesterol són un problema de salut que afecten més del 50% de la població que no ho sap o no fa res per reduir-ho.

Sense cap símptoma, el colesterol en quantitats elevades té efectes negatius per a la salut ja que produeix arteriosclerosi i augmenta el risc de malalties coronàries i cerebrals. Sabíeu que el 80% del colesterol de l'organisme es fabrica al fetge (el que anomenem origen endogen ) i només el 20% ho aporten els aliments (origen exogen).

Per això, controlar la dieta d'aquelles persones que tenen el colesterol elevat de vegades és insuficient. L'últim descobriment al món de la fitoteràpia és el Llevat vermell d'arròs. Es tracta d´un producte obtingut a partir d´un llevat (Monascus purpureus) que creix sobre l´arròs. Aquest llevat conté Monacolina K, un compost que impedeix la fabricació de colesterol per part del fetge i contribueix a baixar els nivells de colesterol, i en particular el "colesterol dolent" LDL. L'arròs així fermentat ha servit com a element de la dieta durant segles en alguns països asiàtics. Així, a la Xina l'ús d'aquest llevat vermell està documentat per primera vegada a la dinastia Tang, 800 anys abans de Crist. Actualment sabem que el llevat vermell d'arròs conté catorze compostos actius anomenats monocolines, les quals inhibeixen la formació de colesterol per part del fetge.