Llaminera a la sal

Llaminera a la sal

Ingredients:

L’estiu és temps de retrobar els amics, què millor que compartir una bona taula?, tot assaborint unes bones menges mentre la conversa va i ve, torna i gira i canvia de rumb per tornar a començar. A vegades són converses repetides i ampliades, amb episodis antics però actualitzats amb dosis d’humor i sarcasme per treure- li foc a aquella anècdota desventurada.
Quan venen els amics m’agrada estar per ells i participar de les bromes i de les seves paraules. Per això és molt important triar un tipus de menjar que no t’ancori a la cuina, que et doni llibertat per estar asseguda a taula; i això, a l’estiu, és molt més fàcil.
Per la Marta i en Pere he decidit ràpid, la llaminera a la sal em permetrà deixar-ho tot a taula i gaudir de la companyia.

Preparació

LLAMINERA A LA SAL
La llaminera es pot substituir pel llom de dos colors, que queda també molt tendra.
Cuinar amb sal té moltes virtuts, una de molt importat ès que la carn es fa amb el seu propi suc i no necessita greix per coure's. És una manera força ràpida, amb 30 minuts la carn ja està feta. El més important és la salsa que l’acompanyi. En aquest cas faré dues i així es podrà triar: salsa de poma i salsa de ceba.

Trobaràs la sal de cuinar en el supermercat, compra 2kg, et sobrarà. A casa, agafa una safata per anar al forn i posa-hi una capa prima de sal. Posa al mig la carn i cobreixi-la de sal de tal manera que no es vegi. Humiteja la sal lleugerament, just unes gotetes d’aigua i assegura't que la carn està ben colgada.
Fica el llom al forn durant 30 minuts. En aquest temps pots acabar de preparar les salses.
SALSA DE POMA: agafa 3 o 4 pomes. pela-les i talla-les a mitges llunes. A mi m’agrada fer la poma al vapor perquè no agafi aigua. Hi afegeixo un polsim de canyella i una pela de llimona. Amb uns 10 minuts ja queda ben flonja. La converteixes en puré i ja està feta!
SALSA DE CEBA: Cuina 3 o 4 cebes grosses amb un rajolí d’oli, un polsim de gingebre i una punteta de canyella. Deixa que agafi el color daurat i la textura flonja. Afegeix un rajolí d’aigua i que s'acabi d'estobar tot plegat. Fora del foc, elimina el líquid sobrant i pica la ceba amb la batedora manual.
Us haig de dir que la salsa de poma va tenir tant d èxit que es va acabar tota.

Cinta Texidó