L'oli de l'arbre del te

L'oli de l'arbre del te

L'oli de l'arbre del te, també conegut com a tea tree oil, s'obté per destil·lació de les fulles d'un arbre originari d'Austràlia: Melaleuca Alternifolia.

En aquest país, ja és utilitzat per les seves nombroses propietats des de fa centenars d'anys. extracció d'oli essencial es poden utilitzar diferents mètodes com el triturat, la destil·lació al vapor, la pressió freda o l'enfleurage.

En el cas de l'oli d'arbre de te, el procés d'obtenció es fa a través de la destil·lació al vapor. Aquest procediment es basa en fer que el vapor travessi les fulles d'aquest arbre i després passi a un condensador. El líquid baixa llavors a un recipient anomenat Florentino, i l'essència, que és més lleugera, queda a la part superior. Posteriorment se separa i purifica.

L'oli essencial de l'arbre del te té un efecte antisèptic triple, actua contra els bacteris, fongs i virus. A més, és cicatritzant, antiinflamatori, desodorant, expectorant i balsàmic. S'explica que els soldats australians que participaven a la primera guerra mundial portaven sempre a mà oli d'arbre de te com a desinfectant. No presenta efectes secundaris i no irrita la pell. L'única precaució que cal ressaltar és evitar el contacte amb els ulls.