Los pequeños amores.

Los pequeños amores.

LOS PEQUEÑOS AMORES

2024

95 min.

España

Dirección :Celia Rico Clavellino

Guion Celia Rico Clavellino

Al final de la projecció vam gaudir de la presència de la directora i guionista, Celia Rico, de 41 anys que, després de Viaje al cuarto de una madre, presenta l’altre cara de la moneda, referent a la no-complicitat o a la si-complicitat entre mare i filla. L’acompanyava l’actor Aimar Vega.

L’obra manté tota l’estona una imatge serena de la llar, les seves habitants, l’entorn de paisatge cuidat però habitual i la confrontació d’edats i de pensaments entre dues generacions però sobretot d’un matriarcat dur i impositiu que la filla capeja amb el mateix rigor.

L’opció de la directora mostrant fets femenins normals i corrents com ara els fogots o l’ús de la copa menstrual, que mai han aparegut en pantalla, són d’agrair. I la delicadesa de la càmera passejant-se directe o indirectament per detalls, llums i colors, tot discret i no abusiu, també.

Els detalls magnífics del gaudi del dia-a-dia i de l’estimació dins d’un poble comarcal, et confirmen que la senzillesa del present i la qualitat que li donen els personatges són “els petits amors” que conformen la felicitat.

Recomanable per aquelles que han patit la duresa d’una mare que, al cap dels anys, pot haver aprés  a ser això: una mare. 

Assumpta Pallarès

Barcelona, 14 de març de 2024

Assumpta Pallarès