MARTA SHANTI · DOLÇA

MARTA SHANTI · DOLÇA

MARTA SHANTI ESTRENA EL VIDEOCLIP DE DOLÇA AMB LA BALLARINA BERTA LÓPEZ

La cantautora Marta Shanti i la ballarina granollerina Berta López fan tàndem en l’estrena audiovisual de Dolça (On comença el camí, Cases de la Música, 2023). Un videoclip tendre i intimista que barreja el moviment amb la paraula. Una estrena que veu la llum en una data senyalada: Sant Valentí. 

“A Catalunya declarem el nostre Amor de parella, família o amistat el dia de Sant Jordi, i volia reivindicar Sant Valentí com una data allunyada del consumisme i molt més de prop de l’essència i l’autoestima, convertir aquest dia en un homenatge a l’Amor propi i a l’autotendresa”, explica la cantautora.

Dolça forma part del nou àlbum de Marta Shanti, On comença el camí, (Cases de la Música, 2023). Un viatge per les emocions i els pensaments de l’artista sobre el passat, el present i el futur; i alhora una ferma carta de presentació al món de la música. “Dolça és una cançó necessària dins d’aquest disc. En el camí fet i per recórrer és essencial parlar amb la nostra nena interior, estimar-la, cuidar-la i deixar-li agafar el timó de les nostres vides de tant en tant”, confessa Shanti. 

La seva col·laboració amb la ballarina Berta López no és fortuïta. Ambdues artistes fa temps que teixeixen vincles pel nou espectacle de presentació del nou disc de Marta Shanti, en el qual Berta López hi té un paper destacat. “Quan la Marta canta dolça m’hi sento molt identificada, per a mi és una oda a la dolçor, tan necessària en món de vegades massa ràpid i fred”, explica López.

En el videoclip podem veure Marta Shanti cantant en un primer pla, barrejat amb diferents plans de la Berta López ballant envoltada de natura i llum. “Dolça m’ha fet néixer moviments molt naturals, molt delicats però a la vegada amb molt de control. Hi ha una fluïdesa que no suposa un descontrol i puc alliberar tota la meva tendresa i delicadesa en els moviments, i alhora prendre embranzida i força en els moments en què se sent més l’impuls de volar i créixer”, diu López sobre el procés creatiu de la dansa. 

El videoclip, enregistrat l’equip de Local Films, s’ha rodat entre Montmeló i Granollers, espais quotidians i d’inspiració per ambdues artistes vallesanes, tot posant en valor la bellesa de l’entorn local. La cançó, produïda per Jordi Díez, és una de les balades més intenses de Marta Shanti, que barreja sonoritats i gèneres al llarg del nou disc. 

Imatge que conté text, Font, Gràfics, dissenyDescripció generada automàticament

.

Amb més de 150 concerts realitzats, Marta Shanti continua els directes amb la gira de presentació d’On comença el camí, a duet i amb el nou format amb banda + dansa, en què hi participa Berta López. Una de les properes dates senyalades és el 24 de març a les 19h al Harlem Jazz Club de Barcelona, dins de la programació del Festival Internacional de Música d’Autor/a BarnaSants. 

Més informació al web: https://www.martashanti.com/

MARTA SHANTI