Pensament positiu permanent

Pensament positiu permanent

Per aconseguir viure amb una actitud positiva, ens hem de concentrar en actituds molt senzilles però que posem en pràctica molt poques vegades.

Vivim en una societat amb canvis importants constants, on les notícies destacades són les més negatives, el valor del físic i econòmic ha canviat molt. Pot arribar a ser més fàcil ser negatiu que positiu.
L'obsessió pel físic no té edat. Les persones grans perquè no volen ser grans, els joves perquè han de tenir una determinada talla i sempre amb competència per tot, amb el bonic que es “compartir”, no “competir”, com diu en Jorge Bucay en les seves conferències.

La família ha experimentat grans canvis, cal adaptar-se, i tot amb una rapidesa increïble. Ara si no corres, sembla que no facis res, la pressa ens obliga anar massa ràpid i a deixar moltes coses importants pel camí. Molts nens no tenen capacitat d'espera, aquesta situació obre les portes a l'ansietat i l´ estrès.

Les persones positives es motiven perquè tenen objectius, i es mouen per les il·lusions. El cas de les persones amb pensaments negatius provoca que no tinguin objectius o que aquests siguin massa llunyans. Convé apropar-se cap un objectiu final anant il·lusionant-se amb objectius intermedis, que són els que ens fan moure, és important sortir, moure's, reunir-se, quedar amb les amistats, tenir autoestima, la pròpia valoració és la més important. Quan depenem de la valoració externa, ens allunyem de la seguretat personal, la negativitat de les comparacions, l'enveja, la gent que tendeix a ser molt rígida o intolerant, el victimisme, l'excessiu ànim de sacrifici, el sentiment de culpa, la dependència afectiva o la soledat interna.

Les persones positives son persones que els agrada la vida, estan satisfets amb el que fan i si no ho estan busquen un canvi, També saben identificar molt bé les seves responsabilitats, allunyant els sentiments de culpa. Tampoc no esperen l'aprovació externa. Són persones que connecten amb les seves emocions i s'identifiquen amb el que fan i senten, riuen i també ploren. Saben dir que no i s'arrisquen emprenent iniciatives. Cerquen objectius que els il·lusionen i són conscients del que necessiten.

Ser positiu és un esglaó més cap a la felicitat.



Marta Texidó