Q10 o ubiquinona

Q10 o ubiquinona

També anomenada ubiquinona o vitamina Q10, el coenzim Q10 (CoQ10) és una substància natural, que està present en tots els òrgans, tant en animals com en humans. Compleix una important funció a nivell cel•lular, ajudant a convertir l'aliment en energia. Actua com a antioxidant, posseeix notables propietats cardioprotectores, preveu les malalties de les genives, regula el colesterol, tracta i prevé les malalties nuerovegetatives, ajuda al sistema immunològic, en processos de càncer, en la diabetis, entre moltes altres patologies.

El nostre cos pot fabricar aquest coenzim partint dels aminoàcids fenilalanina i tirosina, però moltes vegades no la produeix en quantitats suficients per mantenir una correcta salut i vitalitat, és per això que moltes vegades cal aportar-la de forma externa.

Totes les cèl•lules del cos humà necessiten aquest coenzim. Qualsevol deficiència del coenzim Q10 afectarà a la capacitat de l'organisme per funcionar normalment, alterant tots els processos vitals que dependran de l'energia, especialment els relacionats amb el treball mecànic, el transport, els intercanvis elèctrics i les biosíntesis. Aquestes deficiències poden reflectir-se en una o més malalties.

Cal tenir present, que com altres substàncies vitals, els nivells corporals d'aquest coenzim van declinant a mesura que envellim, és per això que es recomana el seu consum, sempre sota la supervisió d'un especialista.