Què és la nutricosmètica?

Què és la nutricosmètica?

L'alimentació és molt important en la nostra salut, aparença física i benestar. Cada vegada som més conscients d'això i per aquest motiu tenim en cura i també hem afegit a la nostra vida els complements nutricionals, com els nutri-cosmètics.

Les vitamines, proteïnes i minerals són elements bàsics que hem d'incloure en la nostra dieta diària per mantenir una bona salut i cuidar la pell, que és l'òrgan més gran del nostre cos. Una dieta equilibrada contribuirà a tenir una pell sana i ben nodrida.
L'escassetat d'alguns nutrients pot provocar un envelliment prematur, per la qual cosa és important conèixer quins nutrients actuen per aconseguir una pell saludable.
Tot i que encara és una desconeguda per a la majoria, la nutri-cosmètica juga un paper important com a complement en els tractaments nutricionals, ja que fins a les dietes més equilibrades poden tenir alguna mancança.

La nutri-cosmètica és la combinació entre alimentació i cura personal. Els productes de nutri-cosmètica són d'origen natural i ens ajuden a realçar la bellesa i cuidar el nostre aspecte gràcies als actius que tenen. Són complements alimentaris, els principis actius actuen directament sobre la pell i el cabell, millorant la seva salut i aspecte. No tenen un efecte miraculós, però, combinat amb una dieta equilibrada i la pràctica d'exercici, són molt eficaços.
Es pot presentar en forma de pastilles, píndoles, càpsules, ampolles, etc. i entre les substàncies que més s'utilitzen predominen l'àcid hialurònic, el col·lagen, el coenzim Q10, minerals, antioxidants, proteïnes i àcids grassos omega 3.
A diferència de les cremes o mascaretes, els nutri-cosmétics actuen des de l'interior del nostre organisme.

Què ens pot aportar la nutri-cosmètica?

La nutri-cosmètica pot ajudar-nos a cuidar la nostra pell, combatre arrugues i frenar la flaccidesa. També aporta energia a la pell, reforça el cabell i les ungles i fins pot ajudar-nos a lluitar contra la cel·lulitis.

Marta Texidó