Sopa de Pastors

Sopa de Pastors

Ingredients:

Aquesta sopa senzilla té uns ingredients molt beneficiosos per a la salut. Tots ells afavoridors de la digestió. Aquestes propietats fan que aquesta sopa senzilla sigui molt recomanable sobretot pel sopar. Hi ha moltes més receptes de sopa de pastor però aquesta, d’en Jordi Sintes, és la meva preferida. Té molt bon gust i és molt païdora. Ja m’ho direu!

Ingredients per a 6 persones:
-1 litre ¾ a 2 litres d’aigua
-2 cullerades d’oli d’oliva
-1 cabeça d’alls trinxats finament
-1 fulla de llorer
-1 clau d’espècie
-3 branquetes de julivert
-1 branqueta de farigola
-1 branqueta de sàlvia
-Sal marina

Preparació

Es posa a escalfar l’oli i s’hi afegeix l’all. Es deixa fondre suaument sense deixar que es dori, 5 a 10 minuts. Posar l’aigua bullint i deixar bullir 5 minuts. Afegir els condiments i deixar infusionar 5 minuts. Posar a sobre unes llesques de pa torrades al forn.
Si es vol es pot afegir formatge ratllat a sobre del pa.
Bon profit!!

L’all: És un antisèptic natural i meravellós desinfectant, especialment per als pulmons. Manté la salubritat intestinal i activa la digestió. El seu ús constant limita la tensió sanguínia, estimula el cor i neutralitza els paràsits.

Llorer: Antipútrid. Impedeix la formació de gasos intestinals, estimulant al mateix temps els estómacs àtons.

El clau: Aperitiu i poderós antisèptic. Activa la secreció dels sucs gàstrics i és també un tònic de l’estómac, adversari de les inflors.
Julivert: Tònic , estimulant de la circulació.

Farigola: Tònic de l’aparell digestiu, antiespasmòdic i antipútrid. Afavoreix la digestió i evita espasmes gàstrics i intestinals. Evita la formació de gasos.

La sàlvia: Tònic de les vies digestives i és antiespasmòdic.


Cinta Texidó