The Secret, el projecte

The Secret, el projecte

Marta Texidó Font, entre l'olor de tinta i paper

En una entrevista a La Vanguardia, Marta Texidó (Barcelona, 1959) va assegurar que la seva passió per la literatura va néixer d’una manera natural a l’enquadernació familiar, entre la suggestiva olor que desprenien els llibres. Tot i que inicialment va estudiar secretariat internacional i, anys més tard, va esdevenir tècnic en farmàcia, la Marta va iniciar la seva activitat professional al departament informàtic de l'Editorial Bruguera. Posteriorment, va ser secretària de Direcció comercial.

Malgrat aquests inicis formatius i professionals una mica allunyats, la literatura i el benestar integral de les persones han estat una de les constants del seu viatge vital. Per aquest motiu, amb molta il·lusió i empenta, l'any 2007 va decidir crear Thesecretlarevista.com, una revista digital de benestar físic-emocional que a hores d’ara continua el seu recorregut a la xarxa. Però, en paral·lel, en ser també diplomada en estètica i titulada en Shiatsu i Reiki, va obrir a Barcelona l'Espai Essencial, un Centre de Teràpies Naturals.

A partir d’aquest cúmul d’experiències, el seu gran repte literari va arribar el 2013, quan va decidir crear al barri de Gràcia l'editorial ‘The secret Edicions’, una iniciativa arriscada que, des del seu origen, aposta per l’edició de llibres de qualitat que mai no haurien vist la llum en les grans editorials, sovint més preocupades per les vendes. De mica en mica, amb un contacte personal i proper a cada escriptor, la Marta va iniciar la col·lecció ‘The Secret la revista’, un fons editorial que compta amb una desena de llibres: 'Micro-secrets', 'En nom de Lucrècia', 'Les preguntadores | Adagio' i 'Les figures del pessebre' de Montserrat Cornelles, 'Un barceloní a la Guerra de Cuba', 'Temps de tardor' i 'Nits de lluna plena' d'Àlex Gonzàlez Esquerdo, 'El moment exquisit' d'Eduard Mallén, i 'Asfalto de cristal' de Mabel Escribano.

Però precisament, a través de la seva pròpia editorial, Marta Texidó ha impulsat un nou projecte, el més personal de tots. Es tracta del llibre 'Per la porta de sortida', la seva primera obra com a escriptora. L’obra parteix de les seves pròpies vivències familiars que, alhora, esdevenen una petita història col·lectiva de la nostra història recent, a partir de finals del segle XIX, passant pels anys de la postguerra, fins a l’actualitat. Un nou repte assolit a partir dels somnis d’una nena que s’embriagava de literatura entre l’olor de tinta i paper.

Ramon T. Font

Periodista

The secret la revista és una revista digital de benestar físic-emocional i espiritual. Es publica simultàniament en tres llengües: català, castellà i anglès. La Revista digital The secret porta ja catorze anys a la xarxa.

Benvingudes i benvinguts a tots el que fa anys que ens acompanyeu i als que us incorporeu ara a la nostra vida.

És una publicació digital que pretén oferir eines als seus lectors per tal que aconsegueixin el benestar i trobin articles del seu interès, promovent sempre una vida tranquil·la, saludable i respectuosa amb l'entorn i amb els altres. Ens visiten més de 100 països. Es tracta d'una publicació on tothom pot trobar-hi allò que busca: des d'articles sobre Psicologia a Receptes de Cuina, Cinema, Viatges, Poemes i Relats d'alt nivell literari...

Directora en anglès des de Los Angeles Califòrnia: Eva T. Font

Directora de l'apartat en castellà: Laura Biosca.

Col·laboradors: Àlex González, Maria Cinta Texidó, Jordi Texidó i Mata. Sari Texidó i Font.

Creació i edició: Marta Texidó

Fotografies: Maria Cinta Texidó-Tots els drets reservats.

Disseny i direcció d'art digital: David Soriano.

Marta Texidó