Una CASA envoltada de misteris.

Una CASA envoltada de misteris.

Els caminants se senten atrets des de fa temps

per una façana inusual de què es parla molt.

Una exposició fora norma s'ha instal·lat a MARTEL.

Una CASA envoltada de misteris.

Per a qui passi pel Bd du Capitany, a prop de la Plaça de la Bride, no es pot perdre l'estranya façana decorada amb tota mena de màscares. Estranya idea de transformar una casa familiar en una casa d'exposicions. Considerada "extravagant" per alguns, "de molt mal gust" per altres, aquesta exposició insòlita reflecteix sobretot la imaginació fogosa i l'exuberant creativitat artística de l'autor L’ALTRANGE.

‍La Casa amb màscares intriga:

A la façana principal, on les vinyes gairebé verges i les verdes glicínies s'estenen entre les “pedres tallades” del país, els porticons oberts s'han convertit en suports oferts a l'art, als símbols i al color. Distingim aquí i allà obres que canten des de l'alba fins al vespre. Símbols esotèrics, signes dels nostres horòscops com "Piscis i Escorpí", el "teorema de Pitàgores", "peces d'escacs", la "clau mestra" del Gran Arquitecte de l'Univers, els "12 nusos de l'angle recte" a l'antic Egipte, així com el “Yin i el Yang” del taoisme xinès. Per la part del darrere, rue de l'Eglise, “dos cors” oferts com un pas lateral surrealista.

Aquestes representacions són vigilades per màscares que ens miren i es busquen dins d'elles mateixes. Que diuen ? Apropa't i pregunta'ls. Potser et respondran?

Tant se val, l'autor i guardià d'aquesta casa de Màscares, sabrà fer-te reaccionar davant dels seus símbols i valors.