Universos paral·lels i l’espai-mort

Universos paral·lels i l’espai-mort

Quan imaginem on pot estar l’espai-mort per, entre d’altres objectius, aconseguir esbrinar on es troben els cems (connexions amb l’espai-mort), cal puntualitzar que un altre planeta no és descartable. En canvi una altra dimensió sí que és del tot descartable perquè no significa res, és tan sols una manera d’esquivar una resposta amb cara i ulls. Però encara disposem d’una tercera resposta habitual: un espai-mort situat, dins d’un univers paral·lel, al nostre món. De fet, per què la natura hauria de renunciar a la dimensió vital que coneixem si és ben bé el lloc on millor s’adapta un cos-ment ja mort?

Un univers paral·lel és aquell que es genera, per exemple, a cada canvi d’accions d’un individu. I la seva representació geomètrica seria un pla, o plans, paral·lels. Però aquest tipus de representació, malgrat ajudar un xic a fer-nos comprendre el concepte, és tan sols una aproximació, que pretén ser didàctica, la qual pot fer-nos allunyar del contingut essencial del concepte. És, fins a cert punt, una forma de diluir el concepte, tot establint unes idees preconcebudes del tot disperses. Imaginem que volguéssim fer una representació geomètrica del temps, no ho trobaríem, si més no, estrany?

Quin tipus d’univers paral·lel contindria l’espai-mort? En principi hom pot pensar que podria ser una mena de negatiu fotogràfic, en el que el conjunt de morts, al llarg del temps, viurien dins d’un entorn conegut, on les persones encara vives no hi serien presents. A partir d’aquí els individus morts encaixarien, dins l’entorn, els seus records sense cap mena de dificultat.

Però pels que dubtem de la teoria dels universos paral·lels, bàsicament perquè es basa en observacions quàntiques interpretades molt a la lleugera, som més propensos a interpretar la ubicació de l’espai-mort en un sol univers paral·lel. És a dir, un univers encaixat dins d’un altre. I si hi ha un encaix, segurament hi haurà cems… serà qüestió de cercar-los.

http://entrevistalia.blog.cat/tag/ramon-texido/

Albert Cebrián